O farme
Sme organická a remeselná farma priamo v Bratislave
Zvyšujeme kvalitu a kultúru stravovania
Okrem predaja pre domácnosti plánujeme organizovať pravidelné ochutnávkové eventy a zážitkové večere
Vegget vznikol v momente, keď Lucia pochopila, že kvalitná strava otvára mysle. Založila na svojej vysokej škole prvý bufet na Slovensku, ktorý vyrába pre študentov zdravé občerstvenie zo surovín priamo od lokálnych farmárov. Následne prišlo presvedčenie, že vyrábať kvalitné potraviny pre iných je jedna z najšľachetnejších činností.
Korona zavrela školy a aj naše bistro, ale otvorila nové možnosti. V apríli 2020 sme založili malú farmičku. Po skúšobnej nultej sezóne sme pestovaniu naplno prepadli a pochopili, že nastal čas a my sme do pestovania dorástli. V máji 2021 sme si prenajali 1,3 hektára v Bratislave Vajnoroch a stali sa z nás 100%ný pestovatelia.
Pestujeme organicky, ekologicky a regeneratívne 80 až 100 druhov pestrej a farebnej zeleniny, byliniek a kvetov. Bonusom je krásny fakt, že naše remeselné potraviny sú odteraz z vlastných surovín. Kruh sa uzavrel.
Aktuálne ponúkame týždenné sezónne boxy a čochvíľa pribudne individuálny sortiment čerstvej úrody a remeselných potravín.
Ponuka čerstvej zeleniny a byliniek sa mení podľa sezóny a počas nej vyrobíme nové limitované edície remeselných potravín.
Aktuálne spolupracujeme so šéfkuchárom Michalom Kordošom, s ktorým chystáme zážitkové večere a degustácie remeselných potravín a lokálnych vín.

Vegget microfarm v číslach
Počas sezóny 2022 sme pripravili, vypestovali, zorganizovali a vyrobili...
boxov
domácností
druhov zeleniny
zážitková večera
druhov remeselných produktov
a desiatky ďalších druhov byliniek a kvetov...a kurzov.