O farme
Sme organická a remeselná farma priamo v Bratislave
Zvyšujeme kvalitu a kultúru stravovania
Okrem predaja pre domácnosti plánujeme organizovať pravidelné ochutnávkové eventy a zážitkové večere
Vegget vznikol v momente, keď Lucia pochopila, že kvalitná strava otvára mysle. Založila na svojej vysokej škole prvý bufet na Slovensku, ktorý vyrába pre študentov zdravé občerstvenie zo surovín priamo od lokálnych farmárov. Následne prišlo presvedčenie, že vyrábať kvalitné potraviny pre iných je jedna z najšľachetnejších činností. Založila výrobňu remeselných potravín a už nebolo cesty späť.
Korona zavrela školy a aj naše bistro, ale otvorila nové možnosti. V apríli 2020 sme založili malú farmičku. Pestujeme organicky, ekologicky a regeneratívne zeleninu so špecializáciou na netradičnú listovú zeleninu a liečivé a exotické bylinky do varenia, šalátov a na smútička a šťavičky. Naše občerstvenie a potraviny budú odteraz z vlastných surovín. Kruh sa uzavrel.
Aktuálne ponúkame týždenné sezónne debničky a čochvíľa pribudnú individuálny sortiment čerstvej úrody a remeselných potravín či občerstvenia.
Ponuka sa mení podľa sezóny a väčšinou pôjde o limitované edície remeselných potravín.
Aktuálne spolupracujeme so šéfkuchárom Michalom Kordošom, s ktorým chystáme sériu debničiek a na jeseň chystáme zážitkové večere a degustácie remeselných potravín.
Farma v číslach
Počas sezóny 2022 sme pripravili, vypestovali, zorganizovali a vyrobili...
boxov
domácností
druhov zeleniny
zážitková večera
druhov remeselných produktov
a desiatky ďalších druhov byliniek a kvetov...a kurzov.